• gratis verzending in Nederland vanaf € 35,00
  • verzending per PostNL of DHL
  • snelle levering 1-2 dagen
  • gratis verzending in Nederland vanaf € 35,00
  • verzending per PostNL of DHL
  • snelle levering 1-2 dagen

PARFUM oliën

Parfumoliën worden geproduceerd volgens richtlijnen der IFRA (International Fragrance Association). Zij bestaan voornamelijk, maar niet uitsluitend uit natuurlijke grondstoffen. Geuroliën bevatten huidveilige oplosmiddelen waardoor ze ook langer geuren in vergelijking met natuurlijke etherische oliën.

Parfumoliën zijn hoog geconcentreerde geurstoffen die bijzonder goed geschikt zijn om in de aromalamp of op een geursteentje te verdampen.

Zij zijn niet bedoeld om als parfum direct op de huid te gebruiken !

Wel worden zij veel gebruikt om zepen, crèmes e.a. verzorgingsproducten te parfumeren. Om irritaties door mogelijke allergene ingrediënten te voorkomen dienen beproefde recepten gebruikt te worden. Of moet het mengsel eerst uitgebreid getest worden.

Direct uit het flesje ruiken geeft meestal een foute indruk omdat de geurcomponenten zich dan niet kunnen ontwikkelen. Hier overheerst dan de geur van de gebruikte dragers. Om een geur goed te kunnen beoordelen kunt u een druppel op een tissue o.i.d. aanbrengen en deze enige tijd laten verdampen.

Een zo natuurlijk mogelijke geur kan bereikt worden door minimale hoeveelheden aan het product toe te voegen. Een toevoeging van slechts 0,005 tot 0,05% kan voldoende zijn om de beoogde geur te bereiken.

Afhankelijk van de geur kan het belangrijk zijn de concentratie ook proefondervindelijk vast te stellen.

In de aromatherapie hebben deze oliën, ondanks de naamsovereenkomst met etherische oliën, geen beduiding en zijn ze zonder therapeutische waarde.

Zoekt u een geur die niet in onze webwinkel aangeboden wordt, vraag dan per email info@anthemisshop.com of wij de gewenste geur kunnen leveren.

Sommige parfumoliën kunnen door kontact met zuurstof snel oxideren.

Sluit daarom het flesje direct na gebruik en laat het niet langer als noodzakelijk open staan.